SAMBUTAN KRISMAS TERTUTUP SABINI MERIAH

Kalamatoi, 3 Disember 2011: Sambutan Krismas yang terhad untuk ahli Jawatankuasa PBS N.36 Kemabong dan peserta Lawatan Khidmat Masyarakat ke Kapulu Mac lepas mendapat sambutan luar dugaan. 
Ramai pengunjung yang bertandang dengan beberapa penyanyi tempatan menghibur pengunjung dengan lagu mereka.Artis baru, Asnah Anduhut turut mendendangkan lagunya diringi tarian sumayau oleh pengunjung.
Sabini Ansumor, Ketua Bahagian PBS ketika diminta mengulas aktiviti berkenaan merasa bersyukur sebab dapat mengeratkan hubungan dan berpeluang bertukar-tukar pandangan dengan tetamu. Menurutnya, banyak keluhan dan pandangan tetamu diterima dan sesuai untuk dimajukan ke perhatian pemimpin atasan.
“Saya nampak semangat Krismas yang diterapkan sepanjang bulan Disember ini baik untuk perkembangan rohani yang mampu menghindarkan gejala negatif seperti vandalisme dan jenayah.”
Pengunjung yang bertandang turut disertai dari pelbagai suku-kaum dan agama sempat menikmati beberpa makanan tradisional seperti Hinava (sambal ikan) dan daging panggang.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s