Peralatan sukan kepada Pemuda PBS Cawangan Kalamatoi

25 Januari 2010 Kg. Kalamatoi Memandangkan Pergerakan Pemuda merupakan sayap utama kepada sesebuah Cawangan PBS, PBS berhasrat untuk memastikan cita-rasa dan keperluan golongan ini tidak diabaikan, demikian ucapan yang disampaikan oleh KB Yang Berbahagian Pn. Sabini Binti Ansumor semasa menyerahkan peralatan sukan berupa 4 buah riket badminton, 1 net dan 1 dozen bola tangkis.
Sebahagian tetamu dari ahli PBS cawangan Kg. Kalamatoi.
“Memang sukar untuk mendapatkan semua yang kita ingini, namun kami bersyukur KB memberikan kami sedikit peruntukan. Ini sudah cukup baik.” kata En. Andiri Ketua Pemuda Cawangan.
“Biasanya peruntukan disalurkan kepada pemuda melalui cawangan UMNO. Hanya ahli UMNO sahaja yang mendapat peluang. Ahli parti lain walaupun komponen BN terpaksa mengharapkan belas kasihan. Diharap PBS adil kepada semua.” komen En. Andin, AJK Pergerakan Pemuda Bahagian N.36 Kemabong. 
Kelilhatan dalam gambar Pn. Sabini menyerahkan peralatan kepada Ketua Pemuda
PBS cawangan Kalamatoi diperhatikan oleh En. Andin (AJK Pemuda Bahagian).
Difahamkan PBS bahagian ini telah memberikan peruntukan khusus kepada kampung ini di Gereja SIB Kg. Kalamatoi. “Peruntukan berkenaan adalah untuk semua pemuda-pemudi penduduk kampung berkenaan… tak kira parti mana.” kata Pn. Sabini ketikan diminta mengulas peristiwa berkenaan.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s